Zaan Primair

Meer dan de basis

Voortreffelijk onderwijs en uitstekende opvang

Plus een strategische communicatie-aanpak

Leren in een veilige en inspirerende omgeving

De Zaan Primair scholengroep bestaat uit 22 zelfstandige scholen voor openbaar basisonderwijs. In Beeld ondersteunt Zaan Primair bij de profilering en communicatie van zowel het bestuursbureau als de aangesloten scholen.

Enkele jaren geleden zijn we samen met het bestuursteam van Zaan Primair aan de slag gegaan met de vraag: Wat geeft elk van onze scholen een duidelijk gezicht en hoe moet de Zaan Primair identiteit daarin herkenbaar zijn?

Met de tijd verwerft elke school zijn positie in de wijk en een zekere reputatie bij ouders. Het positieve van die reputatie wil je zoveel mogelijk versterken, zodat de school de gewenste belangstelling van ouders krijgt. Een reputatie is geen vaststaand gegeven, omdat er elke dag van alles gebeurt op een school. Positief, maar soms ook negatief.

Samen met bestuur en de schooldirecteuren werken we continu aan het behouden en versterken van de goede reputatie van Zaan Primair als schoolbestuur en van het positieve imago van de scholen. Dat doen we op verschillende manieren.

Communicatiewijzer voor elke school
Ook intern denken we mee over een strategische en consequente aanpak van de communicatie. Zo heeft elke schooldirecteur een communicatiewijzer van Zaan Primair op zijn bureau liggen. Die bevat tips en adviezen om professioneel en succesvol te communiceren met belangrijke doelgroepen zoals ouders van leerlingen en potentiƫle (nieuwe) ouders. De visuele kant van de communicatie, toegepast in de huisstijl van de Zaan Primair scholen en de corporate communicatie van Zaan Primair, is verwerkt in een aparte huisstijlwijzer.

Benieuwd naar onze aanpak? Maak vrijblijvend een afspraak via 020 – 625 26 29.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

4 september 2018