Heldere communicatie in de zorg

 

Toegankelijke oplossingen…

In Beeld geeft organisaties in de zorg onderscheidend vermogen door het ontwikkelen van nieuwe identiteiten, strategieën en middelen. Plus een toegankelijke vertaling naar publieksgroepen in tekst en beeld. Bijvoorbeeld via een campagne, video/film of een periodieke nieuwsbrief.

Kunnen we iets voor ú betekenen?

voor onder meer:

Gemeente Amsterdam (o.a. video’s mantelzorg)
Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Amsterdam
Revalidatiecentrum De Trappenberg, Huizen
Nederlands Astmacentrum Davos
Stichting Flevohuis, Amsterdam
Behandelcentrum Heideheuvel, Hilversum

Merem Behandelcentra

Merem is de ‘verzamelnaam’ voor drie samenwerkende revalidatiecentra: het Nederlands Astmacentrum Davos, Revalidatiecentrum De Trappenberg en Behandelcentrum Heideheuvel.

Voor de nieuwe organisatie ontwikkelden we een vriendelijke, frisse huisstijl. Belangrijke randvoorwaarde was dat de huidige, sterke merknamen intact moesten blijven. Daarom hebben we er niet voor gekozen ‘traditionele’ logo’s te ontwikkelen, maar is er voor een woordmerk gekozen.

Corporate design

Het logo van Merem is opgebouwd uit losse letterelementen die samen het woord vormen. Deze losse elementen zijn geplaatst in de kleurstelling van de logo’s van de onderliggende werkmaatschappijen.

De karakteristieke ronde letter, de lijnvoering en de kleuropbouw maken van de logo’s een geheel. Het opgewekte kleurgebruik geeft een positieve insteek weer: doel van de cliënten in het revalidatieproces is herstel of de best haalbare situatie. Dat lukt het beste in een vriendelijke en veilige omgeving.

Gemeente Amsterdam wil dat Amsterdammers zo gezond mogelijk leven

Nota Volksgezondheid GGD

 

GGD Amsterdam

De gemeente Amsterdam wil dat Amsterdammers zo gezond mogelijk leven. In de Nota Volksgezondheid werden de prioriteiten opgenomen. Wij tekenden voor het ontwerp van de Amsterdamse Nota Volksgezondheid. Door de nota een afwijkend formaat te geven onderscheidt deze zich van vergelijkbare eerdere producties.

 

 

Spelen met functionaliteit

Het toegepaste tabsysteem maakt het voor de lezer makkelijk te navigeren tussen de verschillende onderwerpen. Verpakt in de speciaal ontwikkelde ‘tas envelop’ krijgt het nota een bijzondere attentiewaarde tijdens symposia. Daarnaast kan de nota in de envelop op een opvallende manier worden verstuurd.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

22 april 2015